jasminecorp.net directory Cannot open jcsearch.dbCannot open jcsearch_time.db
Updated Blogs
More ..... 
 

| Add Search | Advertise With JCSearch | Suggest a Site

Search the Web


Search Results

????????
Directory > World > Makedonski > ????????

Bintangor (2) Kuching (36) Rejang (0)
Bintulu (2) Limbang (2) Sarikei (0)
Kanowit (0) Miri (9) Sibu (9)
Kapit (1)
Web Sitesi

Valajcharski Dreams
Мирко Андоновски Валајчарски, македонски уметник, ви ја претставува најновата серија слики премиерно на
Интернет. Иако се наоѓа на бесплатен сервер и на страните има туѓи реклами, сликите презентирани се
прекрасни. Не го пропуштајте!

http://mirando.freeyellow.com/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Тетовски староградски песни
Македонска фолк музика. Бесплатна музика и MIDI датотеки.
http://www.unet.com.mk/tetovski_starogradski_pesni/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Тале Огненовски
Страници за еден од најголемите македонски виртуози на кларинет.
http://www.taleognenovski.com.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Skopje Jazz Festival
Скопје Џез Фестивал. Прекрасна веб презентација на изминатите фестивали.
http://www.sjf.unet.com.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

macedoniaAUDIO
Македонска музика во MP3, RealAudio, и MIDI формат. Ноти за македонски традиционални народни песни.
http://audio.macedonia.org/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Влатко Стефановски
Официјалениот веб сајт.
http://www.vlatkostefanovski.com.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Балканарама
Група во Америка (Сиетл/Вашингтон), составена од американци кои пеат и свират музика на балканските народи, а
со голем мерак и почит кон македонската музика и фолклор.

http://www.balkanarama.tvheaven.com/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Catena Mundi
Електронски бенд од Велес, Македонија.
http://www.peoplesound.com/artist/catenamundi
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Jeunesses Musicales Macedonia
Страници посветени на младите музичари и публиката, презентација на работата на центарот и Музичката
младина на Македонија, музички настани од областа на класичната музика во светот и Македонија, newsletter, голем
број врски и Директориум на македонските музички институции и центри кои работат со млади.

http://www.jmm.org.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Кисмет
Сајт на музичката група. Песни во RA формат, текстови од песни и книга на посетители.
http://www.unet.com.mk/kismet/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Анастасија
Официјалниот веб сајт на македонската музичка група.
http://www.anastasia.com.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Музеи во Скопје

http://www.unet.com.mk/museums/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Грст чувства
Млада македонска поезија и проза.
http://www.turlitava.com.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

eclecticDreams!
Мало еклектично освежување во македонскиот cyberspace.
http://www.angelfire.com/electronic/eclectic/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Македонија низ вековите
Архив на Р.М.
http://www.soros.org.mk/archive/indeks.htm
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Ансамбл за народни игри и ора "Скопје"
Информации, слики и вести.
http://www.geocities.com/ensembleskopje/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Македонски музички совет

http://www.mmc.edu.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Каламус
За прв пат во Македонија. Библијата низ историјата и уметноста во Македонија на CD-ROM.
http://www.kalamus.com.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Македонските народни носии и везови
Енциклопедија. Везови - техника, симболичко значење, етногеографска карта.
http://www.soros.org.mk/konkurs/018/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Народната носија во Македонија
Детална презентација.
http://www.soros.org.mk/Konkurs/009/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Прекрасна мистерија
Детален приказ на археолошкиот локалитет Требеништа - Охридско.
http://www.soros.org.mk/trebenista/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Галичка свадба
Приказната за традиционалната венчавка во селото Галчник, Македонија.
http://www.unet.com.mk/galichnik/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Eire - Македонија
Веб страници посветени на сличностите помеѓу ирската и македонската култура.
http://www.makcelt.i-p.com/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Друштво на писателите на Македонија
Комплетен список на членови, со фотографии и био-библиографски белешки.
http://www.dpism.org.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Скалила кон градот на пингвините
Арт дувло cyber pingvin.
http://www.pingvin.com.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Цветан Димов
Ансамбл на танцови и песни. Мала, едноставна веб презентација.
http://www.soros.org.mk/ngo/mkudcd/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Орце Николов
Ансамбл за народни песни и ора.
http://orce.netfirms.com/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Иконите од Македонија
Македонски икони во периодот од XI до XVI век.
http://www.soros.org.mk/konkurs/019
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

М@Па - мултимедијален CD-ROM
Oколу 2 часа музика, повеќе од 1000 слики во Блесок
Галерија и - згора на се - неколку илјади страници
текст.

http://www.mapa.com.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Блесок издаваштво
Пионери на електронското издаваштво во Македонија.
http://www.blesok.com.mk/main/izd.html
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Центар за современи уметности - Скопје
Страници посветени на македонски ликовни проекти и изложби.
http://www.scca.org.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Манаки Филм
Филм: Претпријатие за дистрибуција на филмови и видеокасети Манакифилм.
http://www.manakifilm.com.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Древна Македонија
Сознанија за писменоста, културата и јазикот на древните македонци.
http://www.unet.com.mk/ancient-macedonians/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Македонска уметност
Дискусии за Македонската култура, уметност и музика
http://forums.big-blue.net/cgi-bin/wwwthreads/wwwthreads.pl?action=list&Board=culture
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Библиографски податоци
On-line база на податоци. Универзитет Св. Кирил и Методиј,
Скопје.

http://www.bibliografija.gov.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Васко Смилевски
Карикатурист.
http://www.unet.com.mk/smilevski/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

Симон Трпчески
Официјален сајт на македонскиот пијанист. На англиски јазик.
http://simontrpceski.mt.net.mk/
Reviews Rating: Not yet Rated Whois Check

 


Jasminecorp.net directory is based on the Open Directory and is being modified by Jasminecorp.

©2004 Jasmine Computers Inc.

Click here to subscribe for Jasminecorp's product News.

Home | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory | Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups

Submit a Site to Jasminecorp.net Directory || Advertise with us

 

Help build the largest human-edited directory on the web.
Submit a Site - Open Directory Project - Become an Editor
Get a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia